Hacked By L0wHacker

Hacked By L0wHacker
Hacked By L0wHacker

Hacked by L0wHacker


  Me Ja Gjet IP-n dikujt gjate chatit me MSN messenger

  Share

  Me Ja Gjet IP-n dikujt gjate chatit me MSN messenger

  Mesazh nga GheennT prej Sat May 16, 2009 4:52 pm

  Gjetja e IP-se se dikujt gjate chatit me MSN messenger


  Faktikisht kjo eshte dicka mjaft e thjeshte per tu bere, pa patur nevoje te perdoren teknika reversing.
  Adresa IP e dikujt qe ben chat me ju behet e dukshme vetem ne rastin kur ekziston nje lidhje direkte; pra psh. kur dergoni ose pranoni nje skedar nepermjet MSN messenger. Gjate chatit, mesazhet dergohen nepermjet serverit i cili fsheh IP-ne e viktimes suaj dhe te juajen. Por gjate dergimit ose marrjes se nje skedari ekziston lidhje e drejtperdrejte ndermjet dy kompjuterave.
  Keshtu qe per te marre IP-ne pranoni nje trannsferim skedari ose dergoni vete nje skedar (Do nje fotografi te timen apo kameren?), dhe gjate procesit te transferimit ne dos prompt shkruani netstat dhe ekzekutojeni.

  Tabela do te jete dicka e tille :

  Proto Local Address Foreign Address State
  TCP force-intruder:1033 msgr-ns29.msgr.hotmail.com:1863 ESTABLISHED
  TCP force-intruder:1040 msgr-sb36.msgr.hotmail.com:1863 ESTABLISHED
  TCP force-intruder: ESTABLISHED

  Emri i pare ne liste do te jete ai i serverit te chatit. Mund te kete me shume se nje, varet se me sa persona bisedoni njeheresh (prandaj ju rekomandoj qe gjate nje pune te tille te mbani sa me pak lidhje te hapura per arsye lehtesie). Ne tabele do te gjeni edhe viktimen tuaj me dicka qe mund ti ngjaje kesaj psh futja kot:
  "host550v.ppp.aol5.com" ose thjesht nj IP "192.168.90.165".

  Nqs deshironi adresen mund ta vini ne programin tuaj te Trace IP dhe te merrni edhe me teper info per sistemin tjeter.

  Tani qe dini si te gjeni IP e nje sistemi tjeter eshte koha ta gjurmoni (Trace), e te mblidhni dhe disa detaje te tjera mbi kete IP.

  Tracing ose gjurmimi i nje IP-je eshte mjaft i thjeshte. Mund ta beni duke pedorur programe si Neotrace te cilet jane falas :

  Visual Trace
  Neotrace
  3D Trace

  ose duke u mbeshtetur tek vetja juaj dhe te DOS.
  Une do tju keshilloja DOS-in dhe komanden e tij tracert per te gjurmuar nj IP sepse perdorja e tij do tju mesonte te mos vareni nga programe te tjera (pra te mos jeni thjesht nje Lamer qe shfrytezon punen e te tjereve), te keni nje vizion me te qarte te asaj qe pame deri tani + ju garantoj se do te ndiheni me te kenaqur me veten kur te perfundoni. Programet i keni po aty pasi te keni mesuar te veproni vete. Mos filloni te qani...Per me teper do te shikoni se si funksionojne gjerat dhe si gjurmohet IP-ja nga network-et qe i asociohen ketij procesi.
  Le ti hedhim nje sy komandes tracert ne DOS , nje nga te mirat e pakta te Microsoft-it. Eshte dicka qe me te vertete ben pune gjate gjurmimit te nje IP.Hapni nje dritare DOS dhe shkruani tracert.

  C:\windows>tracert

  Usage: tracert [-d] [-h maximum_hops] [-j host-list] [-w timeout] target_name

  Opsonet qe shikoni:
  -d Mos i kthe adresat ne hostname.
  -h maximum_hops Maksimumi i hops-ave gjate kerkimit te shenjestres.
  -j host-list Elimino afishimin e routerave gjate listes se host-eve.
  -w timeout Pret per timeout ne milisekonda per cdo pergjigje.

  Me hops nenkuptohen kercimet (hop ketu e hop atje). Ndodh nje hop (nje kercim) kur kalohet nga nje router ne nje tjeter. Routerat imagjinojini si shtyllat ose gozhdat qe mbajne fillin qe ju lidh ju me sistemin tjeter LoL.
  Kjo do te ishte pak a shume lista e opsioneve dhe kuptimi i tyre. Pak a shume keto opsione nuk sjellin ndonje ndryshim. E shumta qe ju mund te beni eshte te rrisni kohen e timeout ne milisekonda duke perdorur -w nqs keni nje lidhje te ngadalte; ose -d nqs nuk deshironi afishimin e adresave si hostname.
  Standart tracert ekzekuton 30 hopsa ne gjurmim. Me -h mund te percaktoni nr e hopsave qe doni te kryen

   Ora është Wed Jan 17, 2018 12:29 am