Hacked By L0wHacker

Hacked By L0wHacker
Hacked By L0wHacker

Hacked by L0wHacker


  The best Windows Tipes & Tricks

  Share

  The best Windows Tipes & Tricks

  Mesazh nga Ar1.HacK prej Thu Apr 16, 2009 9:06 am

  The best Tips Per Windows
  Ja disa Tips dhe Trika nen Win XP te cilat mund tuj ndihmojn ndonjeher

  Deaktivimi i ToolTips "BalloonTips" ne Windows

  Gati apo po thuaj se ne te gjith siperfaqene e Wet Windowsi treogn
  (shfaq) Tool Tips posa ta mbajm Mausin permbi je objekt apo nje dokument.
  Opcion i cili ne fillim duket te jet shum ndihmus apo informativ,
  shum shpejt do na shkoj ne nerva. Ekziston mundesia qe ata balloon tips
  ti ndalim (deaktivojm)

  Duke ber nje modifikim ne registrin:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\Advanced
  pra shiqojm dhe gjejm Vleren DWORD "EnableBalloonTips" dhe nga "1" e kthejm ne "0"
  duke dopellklikuar mbi te.

  ================================================== ==================================

  Rrjeshtat Komandues apo (Kommandat) dhe Kombinacioni i Tastteve


  Nese ju intereson se cilat Commanda dhe kombinime te tasteve
  ekzistojn ne Windows, kete mundeni thjesht ta shpalosni me nje link te thjesht
  siq eshte: hh.exe ms-its:C:\WINDOWS\Help\ntcmds.chm::/ntcmds.htm
  pra shkoni ne Start pastaj Run dhe futni kete link dhe pastaj kliko ne OK
  Do ju hapet Dritarje me krejt Domethenjet e Commandave dhe Kombinimeve te Tasteve


  ================================================== ===================================


  Ndryshimi i Perdoruesit(users) dhe Firmes


  Windowsi Ruan (Save) Informacionet te cilat jipen gjat instalimmit, ne Registry.
  Gjithashtu me siguri se keni pa edhe ju qe shumica e programeve gjat instalimit
  gjejn Emrin si dhe firmen e perdoruesit i cili ka eshet Admin apo edhe normal user
  dhe shfaqin autamatikisht gjat procesit te instalimit, kjo eshte shkaku se ato
  lexojn keto informacione nga Registry.
  Per ti ndryshuar keto informacione shkojm thjesht ne:

  HKEY_LOKAL_MACHINE\SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion

  dhe ndryshojm ato sipas deshire ne registrin "RegistredUser" dhe "RegistredOganization"


  ================================================== ====================================

  Deaktivimi i Picture View dhe Fax i windowsit

  Keni pare edhe ju se nese kyqim nje USB Memory i cili permban Foto hapet atoamatikisht
  Windows Picture View, me gjithse ne nuk deshirojm ati it shpalosim me kete tool.
  Per ta deaktivuar kete funkcion mund te perdorim thjesht kete Komand:

  Shkojm ne Start-- Run dhe shenojm kete Urdher : regsvr32 /u shimgvw.dll

  Po nese deshirojm qe prap kete opcion ta Aktivojm veprojm prap:
  Start-- Run dhe shenojm kete: regsvr32 shimgvw.dll

  ================================================== =====================================

  Si ta ndalim Burn Funktion ( Funkcionin e Djegjes "Ingjisimit" te CD) te Windowsit

  Nese ju perdorni nje Software per Djegjen e CD-ve siq jan Neore apo WinOnCd, kemi mundesin
  qe Funkcionin e Integruar te Windowsit (intern BurnFunction) ta deaktivizojm.
  Kjo behet ne kete menyr:

  Skojm ne Qelsin Register: HKEY_CURRENT_USER\ Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies \Explorer
  Dhe aty krijojm nje DWord-Vler me emrin "NoCDBurning", dhe duhet tja fusim vleren "1"
  Me kete pun Windows intern BurnFunction eshte e deakzivuar qe nga Startimi tjeter i windowsit.


  ================================================== ======================================


  ClearType-Font , gjat Wimdows Booting (login)

  Ne Desktopet LCD (Ekranet LCD) shkrimi me opcionin ClearType-Font eshte shum me i mir dhe me i lexueshem
  megjthate gjat Windows Boot, nuk eshte ne dispozicion.
  Kete mund ta ndryshojm duke modifikuar Registry.
  HKEY_USER\ .DEFAULT \ Control Panel \ Desktop
  Ne kete register duhet vlera e "FontSmoothingType" te ndrrohet ne "2"
  dhe gjod gje kryhet

  ================================================== =======================================

  Si mund ta ruajm DFe-Connection (lidhjen) gjat nderrimit te Userit.


  Normalisht nese Useri ne Windows Account nderrohet, pra beht logout,
  ateher qe edhe DFe-Lidhja shkeputet.
  Per ta ruajtur kete lidhje bejm prap nje modifikim te Registrave:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Winlogon
  Rrjeshti me kete emer "KeepRasConnections" ja fusim vleren "1"
  Shpjegim: nese ky rrjesht: "KeepRasConnections" nuk ekziston ateher duhet
  krijuar kete register me kete emer "KeepRasConnections" dhe pastaj i futet vlera "1"


  ================================================== =======================================

  DirectX 9: Windows-Logo-Test


  Shpesh ju ndodh qe gjat instalimit te ndonje softwari qe tju shfaqe kjo info dhe qe keshtu
  Windowsi nuk ju lejon ta instaloni ate program me tutje.
  Apo ju lajmerohet nje keso lloj info psh: " kjo file apo dokument nuk mund te kopjohet!!"
  Ateher duhet vepruar : Start-- Control Panel--Manager--Service dhe startojm servisin,
  pasi hapet ky i fundit shiqojm se ku gjendet "Cryptografservice" dhe rregullojm ne opcionin "Auto"

  Deaktivimi i keti info (bllokimi) Windows-Logo-Test
  Klikojm me te djatht ne My Computer pastaj ne vetit (prepotis) pastaj Register***ten "Hardware"
  pastaj ne "Driver Signature" dhe aktivojm opcionin "Ignore"
  pastaj kete Akcion e ruajm si standard.

   Ora është Sat Feb 17, 2018 7:56 pm